نقش پروتئین در بدنسازی چیست؟

rayamarketing-writer
آخرین بروز رسانی: 16 فروردین 1404
بدون دیدگاه
3 دقیقه زمان مطالعه
نقش پروتئین در بدنسازی چیست؟

پروتئین، ستون اصلی رشد و بازسازی عضلات است. این مطلب به بررسی عمیق نقش پروتئین در بدنسازی، از اهمیت تأمین آن برای حفظ عملکرد طبیعی بدن گرفته تا تأثیر آن بر بهبود روند ریکاوری و حمایت از سیستم ایمنی می‌ پردازد. همچنین تفاوت‌ های موجود بین پروتئین‌ های حیوانی و گیاهی و نکات کلیدی در استفاده بهینه از مکمل‌ های پروتئینی را مرور می‌ کند تا بتوانید با انتخاب‌ های آگاهانه، به نتایج مطلوب در تمرینات ورزشی دست یابید.

پروتئین چیست؟

بدن ما برای حفظ عملکرد طبیعی و صحیح خود به سه درشت مغذی مهم، یعنی کربوهیدرات، پروتئین و چربی ها نیاز دارد. در این میان نقش پروتئین در بدنسازی چیست؟ پروتئین از اسیدهای آمینه مختلفی تشکیل شده است که تک تک آنها برای رشد، ترمیم و حفظ بافت های بدن، ضروری هستند.

پروتئین در ساخت عضلات، آنزیم ها و هورمون ها نقشی کلیدی دارد و در نبود آن، سیستم ایمنی بدن انسان به طور کلی مختل می شود. پروتئین ها را می توان بر اساس منبع و ساختارشان به دو دسته کلی پروتئین های کامل و پروتئین های ناقص طبقه بندی کرد. پروتئین های کامل، مانند پروتئین های حیوانی تمامی 9 اسید آمینه ضروری برای بدن انسان را دارا هستد. پروتئین های ناقص، مانند برخی از پروتئین های گیاهی، تنها برخی از اسید آمینه های ضروری را می توانند تامین کنند.

چرا پروتئین برای ورزشکاران مهم است؟

نقش پروتئین در بدنسازی چیست؟ برای پاسخ به این پرسش، باید ابتدا درک کنیم که در خلال تمرینات سنگین ورزشی، چه بلایی سر عضلات ما می آید. شما با انجام تمرین های ورزشی، در واقع بافت عضلانی خود را تخریب می کنید. پروتئین ها به رشد و بازسازی دوباره این عضلات کمک می کنند.

به نقل از دانشنامه danoneresearch در مقاله The role of protein in the body’s recovery process پروتئین نقش مهمی در فرآیندهای بازیابی بدن دارد. هنگامی که پروتئین مصرف می شود، به اسیدهای آمینه تجزیه می شود که به عنوان بلوک های ساختمانی برای عضلات ما عمل می کنند، آسیب را ترمیم می کنند و رشد را تحریک می کنند.   پروتئین ها با افزایش سطح سنتز پروتئین عضلانی، سبب رشد و تقویت آنها می شوند. همچنین تامین پروتئین مورد نیاز بدن با جلوگیری از تحلیل عضلات در دوره های تمرین سخت یا رژیم های کاهش وزن، مساوی است. از دیگر فواید پروتئین در ورزش، کاهش درد و دوران ریکاوری پس از تمرین هاست. همچنین پروتئین ها می توانند ضمن تامین انرژی مورد نیاز بدن ورزشکاران، از خستگی زودرس آنها در خلال تمرین ها، جلوگیری کنند.

تاثیر پروتئین در رشد عضلات

از نظر فیزیولوژی، نقش پروتئین در بدنسازی چیست؟ در حالت عادی، در بدن ما میان سنتر و تجزیه پروتئین عضلانی یک تعادل برقرار است. زمانی که فعالیت های بدنی شدیدی را انجام می دهید فرایند تجزیه پروتئین از سنتز پیشی می گیرد. زمانی که سنتز پروتئین بیشتر از تجزیه آن باشد، بدن اقدام به عضله سازی می کند.

مصرف مکمل های پروتئینی به شما کمک می کند تا سطح سنتز پروتئین را همواره بالا نگه دارید. البته باید توجه داشته باشید که مصرف پروتئین به تنهایی کافی نیست. به عبارت دیگر، هیچ کسی صرفا با مصرف مکمل های پروتئینی نتوانسته است عضله سازی کند. شما باید در کنار مصرف این مکمل ها، به تمرین های مقاومتی، مانند وزنه برداری نیز بپردازید.

مقدار مناسب مصرف پروتئین

اهمیت دوز مصرفی و نقش پروتئین در بدنسازی چیست؟ اگر بدن شما در طول روز مقدار کافی پروتئین دریافت نکند، توازن میان سنتز و تجزیه پروتئین عضلانی برهم می خورد و بیشتر از آنکه عضله سازی انجام دهید، عضلات خود را از دست خواهید داد. افراد عادی در طول روز به 0.8 گرم به ازای هر کیلوگرم از وزن خود، پروتئین نیاز دارند.

هرچقدر سطح فعالیت های بدنی شما در طول روز بیشتر شود، نیاز روزانه شما به پروتئین نیز افزایش خواهد یافت. به عنوان مثال، یک بدنساز 80 کیلویی در طول روز به 130 الی 175 گرم پروتئین نیاز دارد. ورزشکاران معمولا بخشی از این نیاز را از رژیم غذایی خود و بخشی دیگر را از مکمل ها تامین می کنند.

پروتئین های حیوانی و گیاهی

شما می توانید پروتئین مورد نیاز بدن خود را از منابع گیاهی یا حیوانی تامین کنید. به طور کلی:

  • پروتئین حیوانی به طور طبیعی از منابعی مانند گوشت، مرغ، ماهی و لبنیات کسب می شود. مهم ترین مزایای این شکل از پروتئین، کامل بودن اسید های آمینه و جذب بالاست. مکمل های پروتئینی حیوانی، مانند پروتئین وی پگاه نیز این ویژگی ها را دارا هستند.
  • پروتئین های گیاهی که به طور طبیعی در منابعی مانند سویا، حبوبات، مغزها و کینوا وجود دارد. این نوع پروتئین فیبر بالایی دارد اما معمولا کامل نیست و برای دریافت تمامی آمینو اسید های مورد نیاز، باید منابع پروتئین گیاهی را در ترکیب با یکدیگر مصرف کنید.

بهترین مکمل های پروتئینی

حال که به خوبی درک کردیم نقش پروتئین در بدنسازی چیست، زمان آن رسیده است که بهترین مکمل های پروتئینی را معرفی کنیم. بهترین و محبوب ترین مکمل های پروتئینی موجود در بازار عبارتند از:

  • پروتئین وی که سریع جذب می شود و برای استفاده پس از تمرین ایده آل است.
  • پروتئین کازئین که جذب آهسته ای دارد و می توان ان را قبل از خواب مصرف کرد.
  • پروتئین های گیاهی که انتخاب مناسبی برای افراد گیاهخوار و وگان محسوب می شوند.

راهنمای مصرف پروتئین برای بدنسازان

شما می توانید برای دریافت بهترین تاثیر پروتئین بر عضله سازی، در کنار یک رژیم غذایی سالم و استاندارد، انواع مکمل های پروتئینی را نیز در قالب نوشیدنی های پروتئینی، اسموتی ها یا در وعده های غذایی و در ترکیب با جو، ماست، سوپ و حتی نان مصرف کنید.

بهترین زمان مصرف هر نوع پروتئین متفاوت است اما توصیه های مرتبط معمولا بر روی بسته بندی پروتئین ها و در وب سایت های معتبر فروش مکمل های پروتئینی درج شده است. برای خرید انواع مکمل های پروتئینی، بهتر است به فروشگاه های انلاین و معتبری همچون پگاه پروتو مراجعه فرمایید. پگاه پروتو مرجع رسمی عرضه انواع مکمل بدنسازی از مجموعه پروتئین پگاه است. شما می توانید برای آگاهی از شرایط خرید این محصولات و همچنین دریافت مشاوره برای انتخاب بهترین مکمل، همین امروز با شماره تماس 09928454151 ارتباط برقرار کنید. 

 

بدون دیدگاه
اشتراک گذاری
اشتراک‌گذاری
با استفاده از روش‌های زیر می‌توانید این صفحه را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.