آموزش ساخت کراتین خانگی برای بدنسازی | راهکاری ساده و مقرون به صرفه

کراتین چیست و چه کاربردی دارد؟
در عضلات ما ماده ای وجود دارد که نقشی کلیدی را در عضله سازی ایفا می کند. این ماده کراتین طبیعی نام دارد و از ترکیب سه اسید آمینه متیونین، آرژنین و گلیسین تشکیل شده است. کراتین را می توان منبع انرژی برای عضلات دانست. با این حال، ورزشکاران حرفه ای و افرادی که تمرینات بدنی شدید را انجام می دهند، معمولا به کراتین بیشتری نیاز دارند و بدن نمی تواند این حجم اضافه را به تنهایی تامین کند.
به همین دلیل است که ورزشکاران به مصرف کراتین در قالب مکمل های ورزشی روی می آورند تا بتوانند نیاز بدن را تامین کنند. کراتین را می توان هم به صورت انواع مکمل بدنسازی خریداری کرد و هم آن را در خانه ساخت. مصرف کراتین می تواند از خستگی عضلات بکاهد و توان عضلانی بدن را افزایش دهد. همچنین در مراحل ریکاوری پس از تمرین های سنگین، کراتین می تواند نقشی سازنده ایفا کند. ما در ادامه به جزئیات ساخت کراتین خانگی برای بدنسازی می پردازیم.
آیا کراتین خانگی موثر است؟
ساخت کراتین خانگی برای بدنسازی روشی اقتصادی تر و شاید سالم تر برای تامین این ماده غذایی باشد. کراتین خانگی فاقد افزودنی های شیمیایی است اما میزان اثربخشی آن با توجه به کیفیت مواد اولیه و شیوه تهیه، ممکن است تغییر کند. بر خلاف نسخه های صنعتی که تحت شرایط کنترل شده ای تولید می شوند و درصد خلوص بالاتری دارند، کراتین خانگی بدنسازی ممکن است از درصد خلوص کمتری برخوردار باشد.
مواد لازم برای ساخت کراتین خانگی
ساخت کراتین خانگی برای بدنسازی چندان دشوار نیست. برای این کار شما به پودر آرژنین، گلیسین و متیونین نیاز خواهید داشت. این سه ماده در واقع سه آمینواسید ضروری هستند که در کراتین وجود دارند. گلیسین همچنین به متعادل سازی فرمول کمک می کند. شما باید این مواد را در آب، شیر یا هر نوشیدنی پایه دلخواه ترکیب کنید. همچنین در صورت تمایل می توانید به این ترکیب شکر یا دکستروز اضافه کنید.
مراحل ساخت کراتین خانگی
برای ساخت کراتین خانگی برای بدنسازی کافی است مقدار دقیق (معمولا 5 گرم) از هر سه پودر اصلی را در مخلوط کن ریخته و آن ها را با حدود 200 میلی لیتر نوشیدنی پایه مخلوط کنید. سپس این ترکیب را به مدت یک الی دو دقیقه بزنید تا یک مایع یکدست بدست آید. برای بهترین اثر بخشی، بهتر است این ترکیب را تازه مصرف کنید.

نکات ایمنی مصرف کراتین خانگی
ساخت کراتین خانگی برای بدنسازی چندان دشوار نیست اما بهتر است در این فرایند به چند نکته کلیدی و ایمنی توجه کنید. اول اینکه حتما از مواد اولیه با کیفیت و معتبر برای ساخت این ترکیب استفاده کنید. دوز مجاز مصرف کراتین را رعایت کنید؛ زیرا مصرف بیش از حد مجاز این ماده غذایی می تواند مشکلات گوارشی و کلیوی به همراه داشته باشد. همچنین مصرف مقدار کافی آب در کنار کراتین را فراموش نکنید. این کار از فشار اضافی روی کلیه های شما می کاهد.
مقایسه کراتین خانگی و صنعتی
به نقل از health.com کراتین صنعتی در شرایط کاملا کنترل شده تولید می شود و ترکیبات سازنده آن از نظر دوز و خلوص، کاملا دقیق هستند. این در حالی است که کراتین خانگی، از نظر میزان خلوص مواد اولیه و اثرگذاری چندان دقیق نیست اما با این حال، گزینه ای اقتصادی و طبیعی محسوب می شود. نسخه خانگی این مکمل معمولا ارگانیک تر است و می تواند انتخاب مناسبی برای افرادی باشد که به دنبال مکمل های غذایی فاقد مواد افزودنی هستند.
آیا کراتین خانگی برای همه مناسب است؟
مصرف کراتین خانگی برای افراد بالای 18 سال بلامانع است. با این حال، در صورت داشتن حساسیت های غذایی، مصرف دارو، بیماری زمینه ای، بارداری و شیردهی بهتر است قبل از مصرف این مکمل با پزشک خود مشورت کنید. همچنین در چنین شرایطی مصرف نسخه صنعتی، مانند کراتین مونوهیدرات جیم فیول توصیه می شود زیرا کنترل بهتری بر روی دوز مواد سازنده آن وجود دارد.
کلام آخر
ما در این مقاله طرز تهیه کراتین خانگی را مرور کردیم. اگر بدنساز حرفه ای هستید، بدن شما به کراتین نیاز دارد و می توانید این نیاز را از طریق آماده سازی کراتین در خانه یا خرید نسخه صنعتی این مکمل تامین کنید. برای خرید مکمل کراتین تنها به برندها و فروشگاه های معتبر اعتماد کنید زیرا مصرف نسخه تقلبی، بی کیفیت یا تاریخ مصرف گذشته این مکمل می تواند عوارض جانبی سنگینی به همراه داشته باشد.
شما می توانید با کیفیت ترین مکمل های کراتینی ایرانی، مانند کراتین مونوهیدرات جیم فیول از محصولات پروتئین پگاه را در سایت پگاه پروتو تهیه کنید. همچنین از شما دعوت می کنیم تا سایر مقالات موجود در این وب سایت را نیز مطالعه کنید. این مقالات جامع هستند و می توانند به سوالات شما در خصوص انواع مکمل های بدنسازی پاسخ دهند.
اولین دیدگاه را ثبت کنید